فیدان: به نقل از دبیرخانه پنجمین دوره جشنواره، دانش آموزان سراسر کشور در همه مقاطع تحصیلی می‌توانند برای شرکت در جشنواره آثار خود را از ۲۰ اسفندماه سال جاری لغایت ۱۰ اردیبهشت‌ماه سال آینده در سایت جشنواره به نشانی   www.madresefestival.ir ارسال کنند.

اهداف این جشنواره عبارتند از:

  • استعدادیابی در زمینه هنر در راستای طرح شهاب آموزش و پرورش
  • اجرای رویکرد اصلی آموزش و پرورش مبنی بر ارتقای شایستگی‌های افراد
  • افزایش علاقه مندی به هنر به عنوان بهترین ابزار برای محتوای مفید و متعهد
  • ایجاد زمینه برای بروز استعدادهای هنری دانش آموزان به ویژه در هنرهای نمایشی
  • تربیت نیروهای خلاق و ماهر و نوآور هنری
  • شبکه‌ سازی مستعدین هنر در حوزه‌های تخصصی هنری، حول فعالیت‌های نخبگانی به منظور هم‌افزایی و همگرایی، تقویت همکاری، اشتراک دانش و اطلاعات و انجام کارهای مشترک

آموزش مجازی و از راه دور فیلمسازی با هدف رقابت عادلانه تمام مستعدین هنر سراسر کشور، داوری آثار توسط هنرمندان نخبه، داوری مردمی مبتنی بر جمع سپاری، امکان پخش فیلم های دانش آموزان در سطح گسترده در کشور از طریق صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، معرفی برگزیدگان جشنواره به جشنواره های مطرح در کشور و حضور برگزیدگان در دوره های آموزشی ویژه پس از پایان جشنواره با همکاری مراکز فعال در حوزه هنرهای نمایشی و سینمایی، از اصلی‌ترین تفاوت‌های این جشنواره یا نمونه‎های مشابه است.

پنجمین جشنواره فیلم کوتاه «مدرسه» در ۶ بخش اصلی زیر برگزار خواهد شد:

داستانی: فیلم کوتاه داستانی، فیلمی است که داستان و هدفی دارد و موضوعی را روایت می کند.

انیمیشن: انیمیشن کوتاه، فیلمی است که با دوربین عکاسی به صورت استاپ موشن یا سل انیمیشن یا فلیپ بوک یا دیگر روش ها یا به صورت رایانه ای به صورت دو بعدی یا سه بعدی ساخته شود.

مستند: مستند کوتاه، فیلمی است که بازیگری به صورت خاص ندارد و اتفاق واقعی و حقیقی را به شیوه ای زیبا و هنری روایت می کند. مشاهده یا توضیحی از یک رشته هنری یا شغلی جذاب، روایت زندگی یک نفر، مشکلات مدرسه یا محله، موفقیت های دوستان تان، پیگیری ها و گزارش های دانش آموزی از اتفاقات مدرسه و… همه می توانند موضوعات مناسبی برای ساخت مستند کوتاه باشند.

علمی و آموزشی: فیلم کوتاه علمی، فیلمی است که یک پدیده علمی را ثبت می کند یا اتفاقی را به صورت علمی روایت می کند. این اتفاق می تواند یک رصد نجومی، یک آزمایش فیزیکی یا شیمیایی، یک تشریح یا فرآیند زیستی، یک مشاهده زیبا از طبیعت و… باشد. مهم علمی بودن این فیلم کوتاه است. در قسمت فیلم های آموزشی هم دانش آموزان می توانند تمام دروس خود را به صورت یک فیلم در بیاورند و به نوعی آموزش درس خود را انجام دهند.

تیزر تبلیغاتی (برند ایرانی): فیلم نیزر تبلیغاتی، فیلمی است که در آن دانش آموزان از یک برند ایرانی فیلم تبلیغاتی خواهند ساخت. دانش آموزان حتما باید یک برند ایرانی انتخاب کنند.

فتوکلیپ: یک کلیپ کوتاه که داستانی را با عکس یا موسیقی روایت می کند.

همچنین دوبخش جانبی: فیلنامه نویسی و اقلام تبلیغاتی فیلم (شامل: پوستر، عکس پشت صحنه، تیزر تبلیغاتی فیلم) نیز از بخش‌های امسال جشنواره فیلم کوتاه مدرسه خواهدبود.


موضوع جشنواره آزاد است. موضوعات زیر به عنوان پیشنهاد از سمت دبیرخانه جشنواره بیان شده است: اخلاق خوب، امید، تلاش، دوستی، صداقت، موفقیت، نماز، نظم و ترتیب، بهداشت صرفه جویی، سبک زندگی، عدالت، صدقه، فضای مجازی، تأثیر سینما بر زندگی مردم و… .

همچنین موضوعات ویژه این جشنواره عبارتند از:

  • مدرسه دوستی، مدرسه ایمن (به پیشنهاد سازمان جوانان جمعیت هلال احمر)
  • نقش فناوری نانو بر زندگی، تصویر آینده با فناوری نانو (به پیشنهاد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو)
  • خانواده و گفتگوی بین نسلی (به پیشنهاد معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده)
  • ایران آینده (به پیشنهاد سفیر فیلم)
  • مسجد، خانواده، مدرسه (به پیشنهاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور)
  • انرژی های تجدیدپذیر (به پیشنهاد ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی)
  • احسان و نیکوکاری (به پیشنهاد کمیته امداد امام خمینی(ره))
  • مستندی از روند برگزاری فعالیت های آموزشی، پژوهشی و پرورشی در مدارس استعدادهای درخشان (به پیشنهاد مرکزملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان)


شرکت‌کنندگان می توانند به صورت فردی یا گروهی در این جشنواره شرکت کنند. شرکت و همکاری در دو یا چند فیلم و همچنین شرکت در همه بخش‌های جشنواره به هر تعداد آزاد است.علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت جشنواره به شکل دقیق‌تر از قوانین مطلع شوند. دانش آموزان می توانند برای ارسال آثار خود به سایت www.madresefestival.ir    مراجعه کنند.

جشنواره فیلم کوتاه دانش آموزی «مدرسه» با هدف کشف استعدادهای هنری دانش آموزان سراسر کشور از سال ۱۳۹۱  فعالیت خود را آغاز کرده است و امسال نیز پنجمین دوره این جشنواره برگزار می‌شود. این جشنواره توسط موسسه الگوی توسعه فرهنگ قلم و با همکاری ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، شورای عالی انقلاب فرهنگ اسلامی، اتحادیه انجمن اسلامی شهرتهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بسیج صداوسیما، مجتمع آموزشی و پژوهشی شهید آوینی،  ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی، معاونت امور زنان ریاست جمهوری، معاونت پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان هلال احمر، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، شبکه امید، برنامه تلویزیونی اقیانوس آرام، گروه هنری کات، سفیرفیلم، موسسه الگوی تعلیم و تربیت قاف قاف، مجموعه فرهنگی سیدالشهدا، موسسه برهان، مدرسه هنر و رسانه آینه، موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، باغ علم نوجوان، شرکت مرصاد و شرکت فن آموز برگزار می شود.

پیوند کوتاه: https://www.fidanfilm.ir/?p=13586