دو سال از انتشار اولین نامه سینماگران ایرانی در اعتراض به سرقت آثار سینمای ایران توسط سودجویان اینترنتی گذشته است. در این فاصله هفت وب‌سایت غیرقانونی در فضای مجازی با پیگیری حقوقی نمایندگان ما در خارج از کشور مسدود شده و عملاً بازدیدها و کپی‌برداری‌های غیرقانونی تا حد قابل‌توجهی کاهش‌یافته است؛ اما تا متوقف ساختن کامل این جریان تخریب‌گر که سال‌هاست مانند زالو خون سینمای ایران را می‌مکد و از اشتیاق ایرانیان خارج از کشور به تماشای انواع فیلم‌های ایرانی سوءاستفاده می‌کند، هنوز کارهای ناکرده و راه‌های نرفته‌ای باقی مانده است.

نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که اغلب علاقه‌مندان به آثار ایرانی (اعم از فیلم‌های سینمایی، مستند، کوتاه، سریال‌ها و همچنین آثار موسیقایی) از غیرقانونی بودن فعالیت این سایت‌های سودجو که حاصل تلاش و سرمایه‌گذاری هنرمندان ایرانی را بدون پرداخت هیچ حقوقی به آن‌ها به نفع خود حراج و از این مسیر درآمدهای کلانی کسب می‌کنند، بی‌خبرند و ناآگاهانه مشتری بازار این راهزنان هنری در فضای بی‌مرز اینترنت هستند.

اکنون در این نامه و با توجه به کفایت مهلت‌های داده شده، با معرفی و ذکر نام یکی از این سایت‌ها که همچنان وقیحانه به فعالیت خلاف خود ادامه می‌دهد، توجه کاربرانی را که ناخواسته بر رونق تجارت این سارقان سینمایی می‌افزایند به عمق فاجعه جلب می‌کنیم:

امضاکنندگان این نامه به اطلاع تماشاگران آثار خود در جهان می‌رسانند که سایت غیرقانونی Iranproud (ایران پراود)، مستقر در آمریکا و کانادا، سال‌هاست که بی‌شرمانه مجموعه‌ای غنی و پرشمار از فیلم‌های داستانی، مستند و کوتاه ایران را به نفع خود مصادره کرده و علیرغم کسب درآمد از نمایش آن‌ها، خود را پاسخگوی هیچ مرجعی ازجمله نماینده قانونی صاحبان این آثار در خارج از کشور نمی‌داند.

با توجه به این‌که در حال حاضر تماشای آنلاین غالب تولیدات سینمای ایران از طریق وب‌سایت www.IMVbox.com و سایت‌های قانونی دیگری که مشخصات آن‌ها در این وب‌سایت ذکر شده در سراسر جهان امکان‌پذیر است، سینماگران ایرانی از مخاطبان خود توقع دارند که با انتخاب این مسیر قانونی به سهم خود در دفاع از حقوق فیلم‌سازان ایرانی نقشی مؤثر داشته باشند.

ضمناً به همکاران زیان‌دیده خود اطلاع می‌دهیم که جریان شکایت قضایی از صاحبان قبلی و فعلی وب‌سایت Iranproud در دادگاه‌های امریکا تا مرحله محکومیت هفت شخص مسئول، سه شرکت تابعه و حامیان مالی و تبلیغاتی این سایت توسط وکلای شرکت حقوقی Iranian Film Council در اروپا (به نمایندگی از سوی سینماگران ایران) پیش رفته و به‌زودی شکایت از این اشخاص حقیقی و حقوقی متخلف در دادگاه‌های صالحه ایران نیز توسط وکلای ایرانی ما به جریان خواهد افتاد.

لازم به توضیح است که در شهریورماه ۱۳۸۸ نیز پیرو طرح دادخواست و شکایت قضایی از شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای در دادسرای فرهنگ و رسانه، نمایندگان ما به‌اتفاق وکلای ایرانی پرونده در دادسرای مذکور حضور یافته و حکم محکومیت چند تن از مسئولان این شبکه‌ها را که در ایران مستقر بودند و آثار مستقل سینمای ایران را بدون اجازه و عقد قرارداد با صاحبان آثار به‌صورت غیرقانونی نمایش می‌دادند، اخذ نموده و آن شبکه‌ها را با احکام تعطیلی و توقف فعالیت مواجه ساختند.

به امید روزی که ارتباط سینماگران ایرانی و آثارشان با مخاطبان علاقه‌مند و حامی فرهنگ و سینمای ایران _خصوصاً در دنیای مجازی_ در مسیری قانونمند قرار گیرد و دست سارقان و سودجویان از این عرصه کوتاه شود. در این راه همچنان و بیش از هر زمان، متکی به آگاهی، همدلی و همراهی شما مخاطبان آثارمان هستیم.

 

هسته مرکزی:

رخشان بنی‌اعتماد (نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده)

فرشته طائرپور (نویسنده، تهیه‌کننده، رئیس انجمن کارفرمایی تهیه‌کنندگان فیلم)

کتایون شهابی (تهیه‌کننده، پخش‌کننده بین‌المللی)

مجتبی میرتهماسب (مستندساز، کارگردان و تهیه‌کننده)

مجید برزگر (کارگردان و تهیه‌کننده، رئیس انجمن فیلم کوتاه خانه سینما)

محمد اطبایی (پخش‌کننده بین‌المللی)

 

نخستین نامه در وب‌سایت خانه سینما 

پیوند کوتاه: https://www.fidanfilm.ir/?p=4140