از دوره چهاردهم جشن خانه سینما قرار شد که بخش فیلم کوتاه به صورت آکادمی داوری شود که تقریبا تمام اعضاء از این اتفاق خوشحال شدند و برایمان بسیار جذاب و هیجانانگیز بود که دور هم جمع شده و فیلمهای دوستانمان را میبینیم و آنها را به صورت جدی مورد قضاوت قرار میدهیم.
حالا بعد از چند سال تصور میکنم چقدر خوب است که برای این دوره تعداد داوران آکادمی بسیار بیشتر شود یا از دیگر صنوف خانه سینما افراد زیادی به عنوان داور مهمان انتخاب شوند تا آکادمی در نهایت به یک تنوع آراء بیشتر و درستتری دست پیدا کند.
یا اینکه کاش دیگر هیچ چیز محرمانه نماند و همه از چگونگی و کیفیت آراء یکدیگر باخبر شوند. به عنوان مثال بعد از شب جشن، جدول آرای داوران آکادمی در سایت انجمن گذاشته شود تا فیلمسازان بدانند دوستانِ داورشان چه امتیازاتی به آثار آنها دادهاند. در این صورت هم اعضای آکادمی قضاوت جدیتر و سختتری پیش رو خواهند داشت، هم فیلمسازان با تحلیل بیپرده و جذابی از سمت همکاران خود مواجه میشوند.
اما در آکادمی دوره قبل ــ ششمین جشن مستقل فیلم کوتاه ــ یک چالش بسیار مهم وجود داشت، آنهم اینکه هر داور میتوانست در هر رشته ۵ نفر را به عنوان افراد برگزیده انتخاب کند، بدین شکل که در جدول مربوطه نفر اول ۵ امتیاز و نفر آخر یک امتیاز میگرفت. اتفاقی که در نتیجه داوری افتاد بسیار قابل تامل بود. طبق آماری که مسعود امینی تیرانی مسئول هماهنگی جشن ششم از آکادمی دوره قبل تهیه کرده است، میبینیم که به عنوان مثال در رشته بهترین کارگردانی و صدابرداری امتیازهای ۴ و ۳ باعث انتخاب فیلم منتخب شدهاند! مسعود امینی فیلمهای برگزیده جشن را بر اساس تعداد داوران و امتیازهای ۱ تا ۵ در رشتههای مختلف تفکیک کرده است که دیدن این آمار بسیار حائز اهمیت است. او در نهایت بر اساس آمار حاصله به سوالات و نتایج بسیار مهمی هم رسیده است، که امیدواریم آنها را در روزهای آتی منتشر کند تا جشن امسال با کیفیت بسیار بالاتر و چالش بسیار کمتری برگزار شود. به عنوان مثال «آیا انتخاب تنها یک عنوان فیلم در هر رشته راهکار درستی است؟»
در داوری جشن قبل تعداد کل داوران ۶۹ نفر بودهاند که از این تعداد ۵۵ نفر عضو آکادمی هستند و ۱۴ نفر به عنوان داور مهمان حضور دارند. هیات داوران پس از پایان کار داوری و شمارش آرا، نتایج زیر را اعلام کردند:
نامزدهای بهترین فیلم
«کشتارگاه» به کارگردانی بهزاد آزادی، «روشویی» به کارگردانی جابر رمضانی، «چله» به کارگردانی داود خیام، «کودکان ابری» به کارگردانی رضا فهیمی، «قمارباز» به کارگردانی کریم لک زاده.
نامزدهای بهترین کارگردانی
امیر توده روستا برای فیلم کوتاه «جای منو توی اتاق بنداز»، داود خیام برای فیلم کوتاه «چله»، کریم لک زاده برای فیلم کوتاه «قمارباز»، بهزاد آزادی برای فیلم کوتاه «کشتارگاه»، رضا فهیمی برای فیلم کوتاه «کودکان ابری».
نامزدهای بهترین فیلمنامه
امیر توده روستا برای فیلمنامه فیلم کوتاه «جای منو تو اتاق بنداز»، داود خیام برای فیلمنامه فیلم کوتاه «چله»، پوریا کاکاوند برای فیلمنامه فیلم کوتاه «روشویی»، کریم لک زاده برای فیلمنامه فیلم کوتاه «قمارباز»، رضا فهیمی برای فیلمنامه فیلم کوتاه «کودکان ابری».
نامزدهای بهترین فیلمبردار
محمدرضا جهان پناه برای فیلمبردای فیلم کوتاه «آرداک»، مرتضی هدایی برای فیلمبرداری فیلم کوتاه «بیماری»، پیمان شادمان فر برای فیلمفیلم کوتاه «تاریک روشن»، مرتضی هدایی برای فیلمبرداری فیلم کوتاه «جای منو تو اتاق بنداز»، تورج اصلانی برای فیلمبرداری فیلم کوتاه «روشویی».
نامزدهای بهترین تدوین
روح اله هاشمی برای تدوین فیلم کوتاه «چله»، پویان شعلهور برای تدوین فیلم کوتاه «قمارباز»، فرشته پرنیان برای تدوین فیلم کوتاه «کشتارگاه»، علیرضا احمدی برای تدوین فیلم کوتاه «کودکان ابری»، مجتبی اسماعیل زاده برای تدوین فیلم کوتاه «نفس».
نامزدهای بهترین صدا
سعید بجنوردی و رامین ابوالصدق برای فیلم کوتاه «بیماری»، جواد غلامرضایی و مهیار سلیمی برای فیلم کوتاه «تاریک روشن»، محمود کاشانی و علیرضا علویان برای فیلم کوتاه «چله»، بامداد افشار و سید محمد کاشانی برای فیلم کوتاه «روشویی»، ساسان کاوه و یونس اسکندری برای فیلم کوتاه «قمارباز»، حسین قورچیان برای فیلم کوتاه «نفس».
مسعود امینی تیرانی نمودار امتیاز هر فیلم را بدین شکل اعلام نموده است:
نظر شما در مورد شیوهی داوری آکادمی فیلم کوتاه چیست؟
چه پیشنهادات و نظراتی برای برگزاری هفتمین جشن مستقل فیلم کوتاهِ امسال دارید؟
isfamail@gmail.com
فیدان در شبکههای اجتماعی