دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با تشریح بخش «دارالفنون» در این جشنواره که به استعدادیابی می‌پردازد، بیان کرد که این سازمان استعدادیابی در طول سال هم فعال خواهد ماند.

به گزارش فیدان وب‌سایت تخصصی فیلم کوتاه، سید رضا میرکریمی دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره بخش «دارالفنون» یا اردوی استعدادیابی که این روزها کنجکاوی سینماگران و مخاطبان جوانان را برانگیخته است این‌گونه گفت: برخی از فستیوال‌های بین‌المللی این مأموریت را برای خود قائل هستند که در کنار نمایش آثار سینمایی جدید بخشی را به اسم استعدادیابی داشته باشند و با توجه به اینکه اهداف این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر در ابتدا منطقه‌ای و بعد جهانی تعریف شده و ایران هم پایگاه خوبی است که کشورهای هم‌جوار از آن الگو بگیرند و از طریق سینمای کشور ما رشد پیدا کنند، بخش «دارالفنون» را در این دوره از جشنواره طراحی کردیم.

هدف از بخش دارالفنون تعامل مثبت فیلم‌سازان جوان ایرانی و کشورهای همسایه است

دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با بیان اینکه بخش «دارالفنون» همان اردوی استعدادیابی است که نمونه آن در بعضی از جشنواره‌های خارجی هم وجود دارد، عنوان کرد: هدف اول ما این است که در جشنواره به همه نقاط کشور توجه شود و صرفاً تمرکزمان بر پایتخت نباشد. از این حیث استعدادهای جوان سراسر کشور که خوب است روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شود شناسایی و در جشنواره حضور پیدا می‌کنند و می‌توانند از برنامه‌های آموزشی و جنبی که برایشان تدارک دیده شده استفاده کنند.

میرکریمی با اشاره به هدف دوم راه‌اندازی بخش «دارالفنون» عنوان کرد: هدف دوم ما این است که استعدادهای جوان در حوزه فیلم‌سازی در کشورهای اطراف و همچنین کشورهایی که علاقه‌مند هستند که ما به سینمای آن‌ها کمک کنیم، شناسایی شوند. از این استعدادها دعوت می‌کنیم تا در ایام جشنواره نه‌تنها از برنامه‌های فستیوال و مسترکلاس‌ها استفاده کنند بلکه از یک برنامه آموزشی مدون هم بهره‌مند شوند. از این طریق تعامل مثبتی نیز بین فیلم‌سازان جوان ایرانی و کشورهای همسایه شکل می‌گیرد.

۲۰ نفر از کشورهای منطقه و باقی از ایران

وی با اشاره به‌عنوان «Talent campus» که در جشنواره‌های خارجی برای این اردوی استعدادیابی به کار می‌رود، توضیح داد: دارالفنون به دلیل وجهه تاریخی و پیشینه فرهنگی آن، نام بامسمایی است و به همین دلیل این نام را برای بخش موردنظر انتخاب کردیم. امسال حدود ۱۰۰ نفر برای حضور در این بخش شناسایی شده‌اند که از این میان حدود ۲۰ نفر از کشورهای تاجیکستان، افغانستان، عراق، قرقیزستان، لبنان و ترکیه هستند و باقی از ایران انتخاب شده‌اند.

دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به سازمان‌ها و نهادهایی که برای استعدادهای جوان ایرانی از آن‌ها کمک گرفته است، یادآور شد: مدرسه ملی سینما و انجمن سینمای جوانان در شناسایی این افراد به ما کمک کردند و همچنین استعدادهای برتر جشنواره‌های «سینما حقیقت»، جشنواره فیلم کوتاه و جشنواره فیلم «عمار» برای حضور در بخش «دارالفنون» انتخاب شدند.

سازمان استعدادیابی جشنواره در طول سال هم فعال خواهد بود

میرکریمی در سخنان خود با اشاره به میزان سهمیه کشورهای خارجی در این بخش عنوان کرد: سعی ما بر این است که سال دیگر این سهمیه را ۲۰ درصد را افزایش دهیم. ما از محل صرفه‌جویی هزینه‌های مهمانان حرفه‌ای خارجی که شامل هزینه‌های غیرضروری هتل و پذیرایی و یا بلیت‌های هواپیما می‌شد، توانستیم بخش دارالفنون را مدیریت کنیم. جشنواره فقط بلیت بخشی از مهمانان اروپا و آسیا را پرداخت کرده و مهمانانی که از راه‌های دورتر می‌آیند خودشان بخشی از هزینه را پرداخت می‌کنند.

وی در پایان به‌شرط سنی افراد شرکت‌کننده در بخش «دارالفنون» اشاره و بیان کرد: شرط سنی برای حضور در این بخش زیر ۳۰ سال است و هدف هم این است که جوانانی که شناسایی می‌شوند از دست نروند و سازمان استعدادیابی جشنواره در طول سال هم فعال خواهد بود تا به ادامه فعالیت‌های سینمایی این جوانان کمک شود.

میرکریمی پیش‌ازاین در حکمی مازیار میری را به سمت مدیر بخش دارالفنون جشنواره منصوب کرده بود.

 

پیوند کوتاه: https://www.fidanfilm.ir/?p=2648